TALLERS



El Vilafest d'enguany està dedicat a la cel·lebració de la vida i a la consciència d'ésser... A través de la dansa podem expresar-nos amb el cos i projectar tot el que sóm, pensem i sentim. Una sel·lecció de tallers  molt acurada ens portarán a experimentar i a ballar la vida, de dins cap a fora.



 Vel i expressió escénica amb Nessa Mynatur     


10:00h a 11:30h





"Treballarem seqüències en les que veurem com el vel ens pot ajudar a expressar l`ànima de la ballarina i donar a les nostres coreografies un toc especial."








 Dansa Oriental +50 amb Ivonne (Farasha)  

10:00 a 11:00h

"Dansa oriental de baix impacte per a persones de més de 50 anys."
"Flexibilització d'articulacions, tonificació muscular i correcció postural.
Retrobament amb mi mateixa i la meva feminitat.
I tot això en una atmosfera divertida que compartirem en grup!
Vosaltres també teniu el vostre espai per gaudir del vostre cos
i dels beneficis de la dansa oriental."


 Com mous la pelvis? Feldenkrais per a la dansa oriental amb Einat Tal i Montse Morilla

10:00 a 11:30h

Experimentem moviments senzills en diferents posicions i desenvolupem l'escolta i l'atenció cap a un mateix.Tindrem l'oportunitat de millorar el moviment entre la pelvis, la columna-vertebral i les espatlles i ballant frases de la dansa oriental, gaudirem d'una llibertat de moviment més elevada .
El moviment de la pelvis és un dels eixos centrals en la dansa Oriental i pensem que la trobada en aquest taller amb el mètode Feldenkrais il.lumina noves maneres de moure, sentir el nostre cos i ser conscients a Que movem, Com movem i De quina manera movem.

Poder respondre amb més claredat aquestes preguntes ens ajudarà sentir tranquil.les i lliures a l'hora d'interpretar la dansa.






 Dansa Integral per al Tribal Fusio amb Marta Eres (Exotika)

11:30 a 13:00h


"Un nou mètode pel desenvolupament de la dansa oriental i tribal, aprofitant els recursos de cada ballarina, compartir el coneixement... trobar un equilibri físic-mental entre l'atenció, el fluir i deixar-se endur. A més a més, en aquest taller treballarem la base de la Dansa Integral per començar a ballar amb les companyes."


 Dansa Oriental amb nadons: gaudint del porteig amb Ivonne  (Farasha) 

11:30 a 12:30

"La Dansa Oreintal ens obre un nou camí per comunicar-nos amb el nostre nadó a nivell sensitiu. Balanceig, ondulacions, i moviments suaus. Música, ball, carícies,  porteig i diversió són alguns dels ingredients d'aquest taller. Parlarem de la dansa oriental i la maternitat, jugarem i portejarem els nostres fills tot dansant..."

Observacions:
-edad del nadó: fins a 18-24 mesos (o fins que el nen es deixi portejar)
-porta nadons: el que utilitzeu normalment, ja sigui foulard, motxilla ergonómica, mei Tai o bandolera. En aquest taller no aprendrem nusos de porteig, només algún consell sobre quins ens poden facilitar el moviment.
-mocador o muselina: per estirar el nadó mentre treballem a terra.
-calçat: portar uns mitjons
-aigua: penseu que la hidratació és important per als dos.



 Intense flow oriental experience (Dansa Oriental Duende) amb Cristina Manrique

11:30 a 13:00h




    "Diuen que la dansa oriental s'inspira en els elements de la natura per manifestar-se després en els nostres cossos. Així treballarem de forma intensa i profunda la pelvis conectant-nos amb la nostra potencia innata, la força de la terra i el nostre foc intern, per despertar la nostra columna i les nostres extremitats, la fluidesa de l'aigua i la lleugeresa de la brisa.2
  "A mi m'agarda la dansa oriental de contrastos, de la fluidesa a la intensitat, de la lentitud a la velocitat... investigarem aquests contrasts submergint-nos en les profunditats del propi cos per despertar la intensitat del moviment en la carn i més enllà d'aquesta i gaudir de la fluidesa del gest en l'espai."



PROFESSORES

MARTA ERES






Marta Eres performer als seus inicis, va estudiar gimnastica, dances orientals clàsica y folclorica fins arribar a l ATS yi el tribal fusiò. Ademes va estudiar altres danses com el flamenc, , hip hop, ballet i contemporani, dances que l inspiren i ajuden a perfilar el seu estilo.

Codirectora-coreògrafa de la Cia. Exótika i Musa, cofundadora del festival The Tribal Experience. Ha dirigit i ballat a espectacles de creaciò propia i conjunta com:



-Vivir Danzando, 2006


-El sol de Shams, 2008


-Mettisage juntament amb la Cia ExótiKa, 2008


-Gaya juntament amb la Cia ExótiKa, 2009


-Calroskuro, juntament amb la a Cia ExótiKa i K.emotions 2012


Ha participat a gales i festivals tant   com a solista, profesora o amb la cia Exótika y K.emotion (Berlín, Roma, NewYork, Kiev, Milán, San Francisco, París, Portugal, Marrakech, Barcelona, Madrid, Valéncia...)

Creadora de la Danza Integral ara el Tribal Fusión®, 2013, en aquest moment continua desenvolupant la metodología a través de tallers vivencials d' exploraciò. També continua treballant a la realitzaciò del proper The Tribal Experience.




CRISTINA MANRIQUE






En la actualidad ofrece ciclos y talleres de danza en su ciudad, especialmente enfocada en el movimiento oriental y gitano, orgánico y auténtico,
"sintiendo los pies en la tierra, las caderas se alegran, el corazón brilla, el rostro se ilumina, y cada célula del cuerpo vibra en el espacio infinito de la danza eterna… bailando la vida!"




Es forma de ben petita en diferents disciplines artístiques com la música, el teatre i les arts plàstiques. A partir de l´any 2005 entra per casualitat en una classe de dansa oriental i surt enamorada. Rebrà classes i tallers de la mà de mestres reconeguts internacionalment i serà homolgada per la gran Devorah Korek. La reconeguda ballarina Nefer Shu, li demana fer de mestra en la seva acadèmia on obté èxit com a professora en acadèmies de Tarragona i Barcelona. Nessa balla com a solista però crea la companyia “Amires” i amb les alumnes infantils la companyia “Mini bellydancers”. L’any 2012 es trasllada a Sant Cugat on segueix amb la seva trajectòria com a ballarina i com a mestra de dansa. Com a ballarina entra a formar part de la companyia Raqs Sahira, participa i organitza diferents festivals i events de dansa. Actualment també dirigeix i coreografia al cos de dansa Tarab.


EINAT TAL
Professora del mètode Feldenkrais, ballarina i coreògrafa, graduada de l'Acadèmia de dansa a Jerusalem, amb més de 20 anys d'experiència treballant en moviment amb gent de diferents edats i interessos.



Ballarina i professora de dansa Oriental i Tribal Fusió. Integrant de l'associació Farasha. Treballa amb dones de totes les edats i a les seves sessions busca compaginar l’aprenentatge de les tècniques i moviments propis de la dansa Oriental amb un moviment orgànic, natural i expressiu. 
Conjuntament busquen noves maneres d'aprofundir l'experiència viscuda de ballarines de dansa Oriental, per afinar la comprensió del moviment i millorar l'ús del propi cos. Investiguen maneres per a enriquir la creació i ampliar el llenguatge de la dansa Oriental i el Tribal Fusió. La seva recerca conjunta es condensa en aquest taller experimental.




IVONNE CENTELLAS


Amb l'Edit de professora vaig tenir el primer contacte autèntic amb la dansa oriental, una sensació de llibertat i benestar que necessitava i anel·lava sense saber-ho. Amb la Nefer Shu vaig estar 4 anys intensos, plens de técnica i descobriment.
Vaig participar en la creació del grup Farasha Dansa Oriental i Creativa en aquells moments dirigit per la ella, i que hem continuat fins a l'actualitat. Posteriorment vaig rebre classes a l'-escola Sarabi amb Maria Masnou i he cursat el 1r i segon cicle del curs de Formació per a professores amb Rachida Aharrat.

També m'he estat formant en tallers diversos (Mahmoud Reda, Debora Korek, Salima, Sadie i Ala Kushnir en oriental, Flamenc amb el Toni Cruz, Girotònic amb la Sandra Ruiz, i Bollywood amb la Carolina Rubio, tribal amb Anita Esmel, Marta Eres i Crystal Silmi i ritmologia amb Mohamed Soulimane.

He participat en espectacles com:

-Persòfone, La Ruta dels Somnis i Dosha (a Cal Bolet, a les Festes de St. Raimon, al Festival al Carrer de Viladecans, a les Festes dels Barris, a les Festes de Solidaritat, pel dia de la dansa, al teatre la Lira del Vendrell, Sala La Moderna i al Forat del Pany.
-Co-creació de l'espectacle Cadenes de Seda i el Festival VILAFEST ORIENTAL amb la cia.Farasha
-participació a "Tarab, una mirada orientalista" al MNAC (Museu nacional d'art de Catalunya), directora artística: Rachida Aharrat.

Docent de la dansa oriental des del 2010, segueixo bebent de l'entusiasme i entrega de les meves alumnes, i buscant noves formes d'expressió en la meva propia dansa per després transmetre-les.

La maternitat m'ha dut a gaudir de la dansa portejant, tot un regal!



Comentaris